Éttermünk új büszkesége

Én nagyon sokáig szerettem volna egy olyan munkahelyet találni magam számára, ami nagyobb felelősséget és önállóbb munkavégzést biztosít, mint a multi cégnél vállalat ügyintézői szerepem, de ez sokáig nem volt lehetséges, mivel nem volt szinte semmi szakmai gyakorlatom sem. Kicsit faramuci ez a munkavilág, hiszen azzal, hogy a multinál volt egy önállótlan, mindenfajta ötletelést és önálló munkavégzést nélkülöző pozícióban gyakorlatom, semmivel sem adott több biztonságot annak az étteremnek, aki vezetőként alkalmazni kezdett, de hát ez már csak ilyen, a világ nem mindig a logikus dolgokról híres. Egy szó mint száz, most már egy étterem vezetőjeként dolgozom, ami persze nem szakami értelemben tekintendő, hanem mindinkább marketing és menedzsment szempontok szerint. Ennek eredményeképp pedig létrejött az első teljesen önálló projektem eredménye is, hiszen az én ötletem volt még a vírus időszak kirobbanása előtt, hogy csináljunk egy weboldalt az étterem részére, és hogy ha lehetséges és meg tudjuk oldani, akkor ajánljuk új szolgáltatásként a vendégek számára a házhozszállítás lehetőségét is.

Persze mondanom sem kell, hogy a tulajdonosok kezdetben nem igazán értették hogy erre mi szükség van, és pontosan én sem tudtam megmagyarázni, hiszen az étterem fejlődésben és növekedésben e nélkül is szépen haladt, azonban én mégis úgy éreztem, hogy ez fontos lenne a cég számára. Most pedig szinte biztosra mondhatom, hogy ez a kis oldal mentette meg az éttermet attól, hogy végleg be kelljen zárja kapuit.

Persze azért voltak nehézségek, de szinte mindegyiken gyorsan és hatékonyan végig tudtunk lépkedni, mert az ételfotózás feladata, melyre a legnehezebb volt profi kivitelező csapatot találni, tökéletesen sikerült, és nem csak szép és esztétikus, de szinte élethű képek készültek az ételekről a weboldalra, aminek hatására az emberek bizalmat szavaznak és bátran rendelnek, így ebben a nehéz időszakban sem kellett szinte semmilyen negatív intézkedést hozni sem a munkavállalók bérét, sem a foglalkoztatást illetően. Nagyon örülök, hogy ez a kis ötlet ami kipattant a fejemből ilyen sikereket hozott már most az étterem számára.